luktsinne ?!

| Postat i: V.22
I början av min graviditet hade jag extremt känsligt luktsinne, vilket är väldigt vanligt för gravida mellan V.7 till V.12 och  dom som väntar tvillingar är tydligen oftast ännu känsligare. Men nu då... vart har mitt luktsinne tagit vägen !? Jag känner typ ingen lukt alls. Skulle köpa ett nytt balsam igår och Johnny fick välja ett som han tyckte luktade gott eftersom att jag inte kände någonting ! Är det vanligt? någon som vet ?

Nappar

| Postat i: V.22
 
hejhej
jag har fått mani på nappar, det känns som om jag vill köpa alla jag ser.
Så fort jag går in i en affär vill jag plocka på mig massor, ser så många fina hela tiden :P
Men det är ju en grej som är lite onödigt att köpa mycket av kanske.. vissa barn tycker ju inte ens om napp ?
Jag själv däremot hade napp väldigt länge, hittade en bild på mig när jag är ganska gammal med napp i munnen.
Vet inte exakt hur gammal jag var men runt 5-6 år kanske :P


Vikt och mått

| Postat i: V.22
V.22

Vikt : 59,9
Mått : 90,5
 Kläderna börjar visa mig att min mage faktiskt har blivit större,
så det är nog dags att lägga vissa kläder åt sidan ;P hihi


Gravid & krogen

| Postat i: V.22
Vad tycker ni om gravida kvinnor på krogen ?
Borde gravid kvinnor tänka på vad de sätter på sig för typ av "festklänning" eller kan dom/vi också gå i kortkort och high heels ?
Vad tycker ni ? :)


första kläderna.

| Postat i: V.22
Var en sväng till Valbo idag för att hitta kläder åt mig själv, men istället kom jag hem med två overaller till dom två små. Hade dom redan beställda från H&M Online Shop, men kunde bara inte låta bli när jag såg dom hänga där. Så när jag kom hem satte jag mig vid datorn och avbeställde dom andra det första jag gjorde :P hihi

( dom här overallerna är även dom första kläderna vi köper till dom )




V.22

| Postat i: V.22
Idag har jag varit gravid i 22 veckor och vi har vetat om graviditeten i ca 15 veckor, det har gått så himla fort.
Innan ultraljudet gick allting så himla sakta, och så fort vi fick se dom två små så gick tiden helt plötsligt jätte snabbt. Känns som om vi var på ul igår, men nu är det snart två veckor sen. Helt otroligt :)

Men på två veckor har vi hunnit vant oss med tanken av att det är två och inte bara en, och på två veckor har vi förstått att det är det finaste/ häftigaste/ mest underbara vi har varit och kommer att vara med om i våra liv. :) <3

Tänkte börja med att lägga upp information från graviditetskalendern om hur min kropp och barnen förändras vecka för vecka, tyvärr hittar jag ingen kalender för just tvillingar, men antar att det inte är så stor skillnad förutom att man får räkna dubbelt, eller ?! Säg gärna till om ni vet någon hemsida eller app som är specifikt för tvillingar :)

Vecka 22

Kroppen:
I takt med att du blir tyngre kan du också få fler graviditetskrämpor, som till exempel vadkramper, främst på nätterna. Benen kan svullna under dagarna. Svullnaden kan minska om du använder stödstrumpor som bland annat finns på apoteket. De sista veckorna har brösten kanske börjat förändras, mjölkkörtlar har mognat och blodkärlen i huden på brösten har blivit tydligare. Det kan också komma lite vätska från brösten, särskilt om du är omföderska.

Barnet:
Från och med vecka 22 kallas det lilla livet barn istället för foster, även om den medicinska termen fortfarande är foster. Runt denna tidpunkt börjar barnet ha en regelbunden rytm med sömn och vaket tillstånd, men kan väckas av moderns rörelser. Mängden fostervatten är ungefär 600 milliliter.

fullt upp

| Postat i: V.21
Förlåt för att det inte blev något inlägg igår, hade ganska mycket att göra, och lika så idag.
Vi var iaf in till gävle och köpte babyskydd till våra små igår, så det blev det första vi kunde bocka av på inköpslistan :)



Och idag var vi också in till gävle och skrev kontrakt på lägenheten, kändes så himla bra att få det gjort, och så är lägenheten här i Sandviken uppsagd nu också :)

Tyvärr hinner jag inte skriva mer nu, men förhoppningsvis hinner jag med mer ikväll :) Hejdå!
 

Hejhej

| Postat i: V.21
Vi träffade vår barnmorska idag, och tänk att hon var hur gullig som helst. En barnkär gråhårig tant, precis vad vi hoppades på :) Fick provsvaren från i sommras när vi var dit och allting såg jätte bra ut. Det var någonting med min blodgrupp som skulle behöva ha två extra kontroller än vanligt, men annars så :) Hon berättade lite om vad som var annorlunda när men väntade tvillingar mot för "singelfoster." Och det var typ lite tätare kontroller och ultraljud, och sen tidigare planering av förlossning, annars var det inte så mycket mer som var olikt :)

Jag försöker spara så mycket som möjligt av allt vi får ifrån olika håll gällande graviditeten, just nu är det inte så himla mycket, men tex alla informationsblad, tidkort & anteckningar osv. Vet inte riktigt vad jag ska ha det till men jag tycker att det är Jätte tråkigt att Allt är borta från när jag var liten så bäbisarna kanske uppskattar sånt när dom blir äldre, jag vet inte :P Men jag vill ha det kvar iaf :)


barnmorska

| Postat i: V.21
Idag ringde Gavlegardarna och sa att vi skulle komma in till Gävle på fredag för att skriva kontrakt, och även beställa rust :) så himla skönt att få veta att det händer någonting.

Imorgon är vårt första möte med vår "riktiga" barnmorska. Hon vi har träffat innan har bara varit semestervikarie, så det är spännande. Vi får väl se vad vi tycker om henne, hon ska ju ändå vara med hela graviditeten så det är ju "ganska" viktigt att man trivs med sin barnmorska, tycker jag !? Min mamma har haft samma barnmorska med en av mina systrar och hon har iaf tyckt att hon har varit bra, så jag hoppas att vi också gör det :)

Hmm, har nog inte så mycket att skriva om idag, skulle jag komma på nått så skriver jag ett till inlägg senare :)
Kommentera & fråga om det är någonting ni vill veta :)

Justja, bäbisarna har sparkat som "vanligt" idag iaf, och det känns så himla bra :D

Gävlesjukhus

| Postat i: V.21
 
Idag var det andra dagen jag inte kände några sparkar.. Och eftersom att jag har känt nästan hela tiden dom andra dagarna, blev jag ju såklart orolig på engång, Speciellt när det är min första graviditet och allting är nytt och jag vet egentligen ingenting om vad som är "normalt."
Så jag ringde till 1177, egentligen bara för att höra att allting var som det skulle, att få det bekräftat liksom..
Hon började fråga massa frågor och bad mig sen stanna kvar i luren medans hon ringde till gyn och kollade med dom vad dom tyckte att jag skulle göra. Tog en stund och man började bli mer och mer orolig...
Sen fick jag äntligen prata med henne igen och hon sa att vi var tvungen att lägga på för att gyn skulle försöka ringa mig så fort som möjligt, så "hejdå!"
OCH DÅ BLEV MAN JU ÄNNU MERA OROLIG !? Jag gick runt i lägenheten flera varv och höll telefonen stenhårt i handen. (Fick äntligen samtalet)
Jag : Linnea !?
Barnmorskan : Ja hejsan, har du tid att komma nu på engång ?
Jag : Ja, absolut..
Barnmorskan : Vad bra, vi skulle vilja att du kommer in så snabbt som möjligt så vi får känna lite grann på din mage.
Jag : Jaha !? Jag kommer nu !?
Barnmorskan : Okej då ses vi snart..
"tut tut tut "

Skrev ett sms till Johnny och sa att barnmorskan ville att vi skulle komma in till gävle så fort som möjligt.
Fick till svar att jag skulle gå ut till parkeringen om tio minuter. Känns så himla bra att veta att Johnny finns med hela vägen :)

Kom in och fick göra ett ultraljud och allting såg normalt ut :D
Dom rörde på sig hela tiden, den ena tom. vände sig undertiden vi kollade på dom två små :)
Kände mig så otroligt lättad av att se att dom mådde bra !


Här är förresten bilden från igår :)

Vikt och mått

| Postat i: V.21
Jag frågade tidigare i veckan om ni ville att jag skulle lägga ut min vikt och mått på magen engång i veckan, och det var några som ville att jag skulle göra det. Innan min graviditet vägde jag ca 52kg och hade 76 i mått runt det "största" på magen, vid höfter och under naveln.
 Nu V.21 är vikten 58,1kg och måttet 88,5cm :)
Jag har inte tillgång till dator just nu, och min telefon verkar inte vilja lägga upp något magfoto. Så ni får det imorgon istället!
 Puss&kram
 

bäbiskläder

| Postat i: V.21
Jag har inte märkt det förut, men gud vad allting är mer ansträngande nu för tiden.
Gick till Konsum ca 6-700 meter fram och tillbaka och köpte en mjölk, och jag var riktigt andfådd när jag kom tillbaka ? haha, det skulle jag knappt ha blivit om jag sprang dit i vanliga fall :P
Och sen var jag i Valbo med "Gudmor till barnen" i ungefär 2,5 timmar, och var helt slut efter det. Jag som brukar kunna gå i affärer flera dagar i rad utan att tröttna !?

Kom hem vid 17,30 och har suttit på exakt samma ställe hela tiden och kollat efter bäbiskläder! Det är ju så himla roligt, får aldrig nog! :D Och det finns ju så himla mycket och så många olika modeller.




Vilka märken gillar ni?
Jag gillar dom bland annat dom här :)



barnvagn

| Postat i: V.21
Vi hade nästan bestämt oss för en barnvagn innan vi var på ultraljud och jag tackar gudarna för att vi inte köpte den.
Vi tyckte att vi var smarta om vi köpte en svart/ grå vagn eftersom att dom färgerna "passar ju till både flicka och pojke." Men vad gör det när man måste ha en Helt annan storlek på vagnen när man ska få två barn ?

Nu har jag suttit och kollat lite till och funderar på någon av dom här :
Kommentera gärna vilken ni tycker är finast/smidigast eller om ni har tips om någon annan modell :)

                                                                       Emmaljunga

                                                                          Teutonia

sparkar

| Postat i: V.21
Igår kväll både kände och Såg vi sparkar från dom två små :D
Har känt lite förut också, men har inte varit säker på vad det har varit jag har känt, men igår var det sparkar :D
Hur underbart som helst.. Önskar att jag kunde förklara känslan för er som inte har varit gravida. 

Så efter man hade upplevt det var man ju helt uppe i varv, satt i soffan hela kvällen / natten och väntade på att jag skulle bli trött, men icke.. Gick iaf och la mig i sängen runt 04 ihopp om att bli trött, men kl 07 i morse gav jag upp. Klev upp och gjorde ordning frukost och kaffe.
Fixade lite saker som behövde göras, ringa och boka tid hos barnmorskan och lite sånt :)

Timmarna gick riktigt sakta, som vanligt när man inte har sovit. Klockan blev 11 och vi blev hur trötta som helst... såklart, så jag satte på aladdin och vi tvärsomnade. ;)  Vaknade vid 15 och jag kan ju säga att det känns i kroppen/huvudet att man har haft en sömnlös natt. Usch, mår inte bra alls faktiskt.



Fredag... vad ska man göra ikväll då tro ?
Vad ska ni göra ? :)

V. 21

| Postat i: V.21
Idag går jag in i vecka 21, och det börjar synas :D

namnförslag

| Postat i: V.20
hejhej :)
Vi har ju såklart suttit och funderat på namn enda sen vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar.
Men nu när vi fick veta att vi skulle bli föräldrar till tvillingar förändrades vår syn på namn lite grann..
Vi vill att namnen antingen ska börja på samma bokstav eller sluta på liknande stavelse.
Vi vill också att namnen ska vara ungefär lika långa...
dom ska alltså matcha varandra, men inte som tex. Alexander och Alexandra, förstår ni hur jag menar ? :P haha  Hjälp oss att hitta på namn till våra små :D


tröttheten

| Postat i: V.20
Jag har alltid varit den som hellre är uppe på nätterna än tidigt på morgonen,
vet inte varför, men så har det varit iaf.
Och det är lika dant nu, somnar mellan 02-04 varje natt och när man vaknar på "morgonen" ( runt 12 ) tar det grymt lång tid för en att bli pigg. Vet inte om ni som är / har varit gravida känner igen er eller om det bara är jag.
Men det är faktiskt jobbigt... som idag, jag vaknade 13,20 och har legat i soffan sen dess, och nu börjar jag bli piggare, och då är klockan 16,12 nu ?! Det är inte så kul när halva dagen försvinner på att man sitter i soffan för att bli pigg. Har ni några tips på vad man kan göra för att piggna på sig snabbare ? :) Någonting som barnen inte tar skada av såklart :)


                         Det känns som om magen ser mindre ut på bilderna än i verkligenheten! :P

vikt och mått

| Postat i: V.20
Vi brukar väga mig och mäta magens mått varje söndag, för att se hur mycket jag växer vecka för vecka. Självklart är ju det jätte roligt för oss att se, men är det lika roligt för er att läsa om? Vill ni att jag ska skriva varje söndag hur mycket jag har växt ? :) Skriv gärna en kommentar om det är någonting ni vill läsa om som jag inte har tänkt på att skriva :)

Jag började iaf på 52 kg (är 159cm lång)
Och hade 76 cm runt magen ( vid höfterna ) & 67cm i midjemått.
Men jag kan ju säga att dom centimeterna har jag lämnat för längesen ;)

från två till fyra

| Postat i: V.20
Vi plussade den 10 juli 2012 och skrev in oss på barnmorskemottagningen den 31 juli 2012 och har väntat/längtat sedan dess... men så igår äääntligen. Jag satt som ett nervvrak i väntrummet till ultraljudet och funderade på helt sjuka saker, sa till min pojkvän att vi skulle ha gjort ett gravtest innan vi åkte, och jag var jätte orolig för att dom inte skulle hitta något hjärta osv. jag vet, det är hemskt att tänka så, men ni som har suttit där själva förstår nog vad jag menar ;P
Kommer in och hon börjar titta runt i magen på mig, hon hittar hjärtat och allting ser jätte bra ut. Det tog ca fyra minuter och hon säger : Men hörni.. det är två där inne. med världens största leende på läpparna. Fick PANIK !? När tankarna kring Ett hjärta precis hade lagt sig, kommer hon med den nyheten !? Jag blev livrädd på riktigt, började tänka på hur jag skulle orka med två stycken skrikande och bajsande bäbisar, vi (Jag och pojkvän) skulle ju aldrig få tid för varandra längre. men dom tankarna försvann ganska snabbt. Så började man istället tänka : gud vad häftigt, tänk att VI av alla människor, undrar om jag har tvillingar i släkten, gud vilken tur att vi inte har köpt barnvagn än, osv. Sen började jag asgarva och sen gråta och sen skratta igen.

Kollade upp på skärmen igen och frågade henne om det gick att se kön och då sa hon att den ena var 100% en liten pojke, och sen var hon 90% säker på att den andra var en liten flicka, men vi skulle få veta säkert nästa ultraljud. :D
Vi som har gått och funderat så mycket på vilka färger på kläder man ska köpa, vilka färger på tapeterna, vilka sängkläder osv. men så får vi en av varje. DET ÄR HELT OTROLIGT! Hur underbart som helst.

Dagarna innan har vi skojat om att få tvillingar och det har typ känts som en mardröm att få två barn samtidigt, men nu när man fick det på papper framför sig så känns det HELT annorlunda. Det är helt fantastiskt, vill ingenting annat nu. VI ÄR SÅ HIMLA GLADA :D


 
                                                           Eventuellt Flicka :)



                                                                    Pojke :)


                                                          Flicka OCH Pojke :)



 
 

En kort presentation om mig, för er som inte känner mig!

| Postat i: V.20
Jag heter Linnea och är 20år gammal. Har tre små systrar, 14, 4 och 1 år gamla :)
Jag bor just nu i Sandviken men flyttar till Gävle vid årsskiftet!
Har gått Hotell&Restaurang linjen men hoppade av efter två år, då jag tyckte att det var meningslöst att gå i skolan om man inte lärde sig någonting nytt... men har kommit på nu i efterhand att det är ännu mer onödigt att gå hemma och inte göra någonting alls ;)
Fritidsintressen har jag nog inga speciella... Det är nog gå på krogen och spendera så mycket tid som möjligt med pojkvän och vänner tror jag. :P
Jag träffade min uuuunderbara pojkvän juli 2011 och vi fick dom uuuunderbara nyheterna juli 2012, och det är vad den här bloggen kommer att handla om, vill du läsa mer om min utöver min graviditet kan du följa den HÄR bloggen :)