Heeeeeej :D

| Postat i: V.31
Nu har jag äntligen fått kommit hem ifrån sjukhuset... eller egentligen så kom jag hem igår men orkade inte slänga mig på datorn och blogga det första jag gjorde ;)

Jag tänkte att jag skulle berätta lite kort om vad jag gjorde där och sen om det är någonting ni undrar över kan ni jätte gärna fråga, precis vad som helst :)

Jag blev magsjuk den 20e och blev frisk den 21, inte alls nån lång magsjuka ;) Men så på eftermiddagen den 21a började jag känna magsmärtor typ som mensvärk (Det var Sammandragningar ) inte så lätt att veta första gången ;) Började misstänka att det iaf hade med graviditeten att göra när dom var så Himla regelbundna, det kom en var fjärde minut och höll i sig nästan exakt 40 sekunder, allihopa.
Så vi ringde till förlossningen och dom bad oss komma in på en undersökning!
Det visade sig att livmodertappen var förkort och dom ville ha mig kvar med dropp mot sammandragningarna över natten...

22 dec
runt 17,00 tiden tog dom ut droppet på mig och sammandragningarna hade lugnat ner sig. Men en ny undersökning visar att livmodertappen hade blivit ännu kortare. Så dom skulle behålla mig en natt till.. Dom berättade också att om det skulle bli så att jag skulle behöva föda så skulle det bli i Stockholm, för det var fullt på Barnkliniken i Gävle, Falun, Uppsala och Hudiksvall. Usch, det var hemskt! Man ville ju vara "hemma" ( I gävle ).

23 dec
Fick veta att det inte skulle bli någon jul hemma, dom hade hittat en plats i Sundsvall åt oss och vi var tvungen att åka dit på engång för att vara på den säkra sidan, för att barnen skulle få den vård dom behövde. Men detta ändrades snabbt, dom ringde ner från 107an i gävle och sa att dom hade möblerat om lite grann och det fanns plats åt våra två små ifall att dom skulle komma ut.Och det var helt fantastiskt att få höra :D GLAD TJEJ !!!!
Johnny åkte iväg en sväng och kom sen tillbaka med en tidig julklapp ( Bäbiskläder ) HUR FINA SOM HELST :D

24 dec
Livmodertappen var nu i normal storlek meeeen jag hade öppnat mig 0.5cm och det var inte alls bra så INGEN hemgång på julafton för mig :/
Men pappa och felisia kom iaf förbi med julklappar och julmat, och sen kom johnny med ännu mera julmat så jag hade en ganska bra jul ändå för att fira den på sjukhuset :P
Kollade inte ens på kalle själv eftersom att just då höll vi på med ultraljud och en massa prover så jag missade det totalt :D

Då vägde våra två små ca ( hon ) 1200g & ( han ) 1500g

25 dec
 PANIIIIIIIIIK !!!!!!! Slemproppen gick !??!?!???!?! Jag visste inte vad det var, hade inte en aning att en sån såg ut så där, vad skulle hända nu, är barnen på väg ??? Sjukt mycket tankar !!! Fick lite förklarat för mig och sen var jag lite lugnare, men fortfarande Livrädd.
Personal från barnkliniken kom ner och visade oss en film om förtidigt födda barn, hur allt gick till, hur dom vårdades osv. och jag började gråta, uscha!!!!!
Dom berättade även att dom bäddade ordning en tvillingkuvös ifall att. Bara för att vara så förberedda som möjligt.
 
26 dec
Just den här dagen hände inte så mycket, det var mest bara att vänta på att nästa dag skulle komma, eftersom att det var förtidigt att undersöka mig igen och utan undersökning kunde dom inte skicka hem mig. Men eftersom att vi hade så mycket tid över den här dagen, ägnade vi mycket tid åt att tänka på namn till våra två, och efter en liten stund hade vi bestämt oss. Vi var överens nästan på engång :) tiihiii ^^

27 dec
HEMGÅNG
Allting såg bra ut på undersökningen och eftersom att jag inte hade haft några sammandragningar på länge så fick jag åka hem :D Ska iofs fortsätta äta "Adalat" två gånger om dagen, men annars så mår jag bra igen :D


Vill ju inte skriva ner sånt som ni kanske tycker är ointressant att läsa om så då tycker jag att det är bättre att jag låter er fråga om det är någonting jag har missat :)
Kraaaaaaaam ! :)

mmagsjuka/ feber/ värkar

| Postat i: V.30
Förlåt för dålig uppdatering. Men jag har legat i magsjuka & feber, och det var lite För påfrestande för min mage så där starade kraftiga sammandragningar och detta gjorde oss inskrivna på förlossningen på observation, men allt ser iaf lite ljusare ut nu, nya prover ska tas kl 8 så vi får väl se då :) men då vet ni lite av vad som händer iaf. Pyss

Ännu en sömnlös natt

| Postat i: V.30

Tror att det är en liten partypingla som har flyttat in i magen på mig, "han" har varit lugn om nätterna men "henne" har det varit full fart på ända in på förmiddagarna... Antar att det bara är att vänja sig ;)
Tur att jag bara går hemma och inte har någonting att göra om dagarna.

Ja, min mage brukar ha en väääldigt rund form... Men inte i natt ;)

 


full fart

| Postat i: V.30
 
Alltså... Det är helt underbart när dom små liven rör på sig men det borde finnas gränser !?
Natten som var nu sova jag ingenting eftersom att dom två små hade fest till klockan 09 i morse.
Somnade runt 10 och vaknade vid 15 och nu är klockan nästan 22 och man ska upp halv sju i morgon bitti... Hur fasiken ska jag orka ? aja, får göra mitt bästa!

Köpte en julstjärna här om dagen, tänkte att man kanske kan göra lite fint nu till julen. Meeeen ??? Jag glömde ju såklart bort att vattna den så såhär såg den ut två dagar efter ;)


Men jag var snäll och gav den lite vatten så fort jag såg att den stog och sov, så nu är det vaken igen :D


Ska till Specialistmördavården i slutet på veckan, får väl hoppas på att det här mötet är mer givande än det förra :/


Vikt & mått

| Postat i: V.30

V30
Vikt : 63,3 kg
Mått : 97 cm

Innan graviditeten vägde jag 52kg och hade 76 runt magen (där man är som störst ) och 67 i midjemått.
Man har ju lagt på sig lite ;)

 


V.30

| Postat i: V.30

Jag använder mig av en graviditetskalender från Familjeliv.se när jag bloggar, men jag tycker att den ofta återgår till saker som har skrivits i tidigare veckor ?!
Hur tycker ni att det är att läsa ? Ska jag byta eller ska jag fortsätta med den här och tillägga fler "egna tankar" ? HJÄLP !!!


Vecka 30

Egna Tankar: Vecka 30 ???? Fattar ni att vi har bf om bara 10 veckor !? Och vi skulle vara förberedda på att klämma ut dom om bara 6 veckor !? KNAPPAST! Och dom är så gott som klara om bara 4 veckor !?  DET ÄR HELT SINNESSJUKT vad fort det har gått ? Det känns som om det bara var en månad sen vi fick det underbara beskedet om att jag var gravid ( det var i juli ) ... Självklart längtar jag efter att få se dom två små och hålla i dom och allt det där... men samtidigt så vill jag fortsätta vara gravid, tycker det är så himla mysigt !


Kroppen:
Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

 

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.  Egna tankar: Jag har inte fått några som helst läckor än, men använder bygellös bh dygnet runt och har gjort det ett tag för att magen är så pass hög att byglarna trycks mot revbenen när jag sitter :/ Har inte heller några förvärkar... vad jag vet :p har ju inte riktigt koll på hur det känns med jag antar att man vet när det händer, som allt annat med graviditeten ;)
Att barnen vaknar när jag lägger mig ner är inget ovanligt, det är då dom håller igång som mest. Jätte mysigt såklart, men ibland vill även jag sova. Så tips för att motvärka detta är välkommna, om såna finns!

Ingenting nytt den här veckan mer än den där jäkla foglossningen eller vad det nu är. Ryggsmärtor from hell iaf !


Lucia

| Postat i: V.29
Idag är det lucia vilket innebär sång och lussefika på systerysters dagis :)
Älskar att gå på luciafirande med små barn, så himla mysigt att se dom stå och sjunga, försöka överrösta varandra och ingenting behöver vara perfekt för att det ska bli det bästa luciatåget ever, varje år slår det förra året :D
Längtar tills jag får se mina egna där !! :D:D:D

Städa och göra fint hemma är det som står på schemat innan dagis, får se om man kanske hinner julbaka någonting innan också :)


Kärlekskilon eller Singelkilon?

| Postat i: V.29

Åå, det är så tråkigt att gå och vänta på att få flytta... MammaLinnea är rastlös om dagarna och vill jätte gärna pyssla om i hemmet och göra det fint, men det känns så onödigt när vi snart inte ska bo här längre. Det är ju liksom dags för att börja packa om en vecka ! :/

Nu väger jag lika mycket som jag gjorde när jag och Johnny träffades, 62kg ! Många lägger på sig "kärlekskilon" men jag går ner mina "singelkilon" istället, har nog alltid varit så :p hur är du ?:D jag vägde iaf 52kg innan graviditeten, så jag har gått upp 10kg nu och jag hoppas att jag går upp i samma takt dom sista veckorna nu, så att jag inte har allt förmycket att kämpa bort sen ;)


foglossning ?

| Postat i: V.29
När man är gravid blir kroppens leder rörligare, särskilt i bäckenet, för att det ska kunna vidga sig under förlossningen så att barnet lättare kan komma ut. Detta kallas foglossning."

Har egentligen inte en aning om vad som hände i morse, men skulle resa mig upp ur sängen och kände att jag var tvungen att lägga mig ner igen för att någonting gjorde så fruktansvärt ont i ryggen på mig. Höger sida, typ 1dm ovanför skinkan eller hur jag ska förklara. tycker inte att jag har gjort något speciellt som jag har kunnat fått ont av heller. Har inte gjort någonting ståendes länge!? Och Johnny låter mig inte ens bära ett mjölkpaket så det kan ju knappast vara någonting jag har burit :P Skulle iaf få låna ett "stödbälte" av mamma men hon visste inte vart hon hade gjort av det, men jag hoppas att hon hittar det snart för min rygg gör ONT ! ... på riktigt !!!  :'/


Vikt och mått

| Postat i: V.29
V.29
Vikt : 62,7 kg
Mått : 96 cm



andra advent

| Postat i: V.29
Då tänder vi det andra ljuset i staken och kollar på julkalendern :)
maten är väl inte rätt till advent kanske, men vi var sugen på tacos och så fick det bli ;)



Sen var det dags för bingolotto som vi spelar Nästan varje söndag :)
Och vi märkte när vi kom hem att kassörksan på ica ränkade fel, så idag blev det tag 3 betala för 2 på bingolotterna ;) 



Och jag hade FEM chanser på bingo ... ledsen tjej :/



Och Johnny fick FEM chanser han med på sista spelet men ingen vinst !?!?!?!
hmm... uträknat ? ;)



tillväxtkontroll

| Postat i: V.29
Var på ultraljud i morse och fick se dom två små igen, och fick även veta att vi ska få en av varje kön :D
Pojken vägde ca 1100g
Flickan vägde ca 1000g

Hon tyckte att flickan var lite förliten men det var ingenting vi behövde oroa oss för.
Vi ska ju på ett till ultraljud V32 så vi får hoppas på att hon växer ikapp pojken tills dess :)


V.29

| Postat i: V.29
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.


Egna tankar : "vanligt att man svettas mer"  det är nog mest på kvällarna jag känner mig varm, när jag ska sova typ :P "Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser" Johnny har ju känt sparkar enda sen V.21. "Magen kan ibland bukta ut märkbart" men ja, det har jag märkt, det är oftast pojken som brukar sticka ut med rumpan och oftast upp mot revbenen och det är ingen härlig känsla kan jag meddela, usha vad ont det kan göra ibland. Men som sagt är man ju mest glad över att dom rör sig :)


julegris

| Postat i: V.28
jag har kommit in i en riktig pyssel period nu. Kan nog kanske bero på att det snart är jul och jag fortfarande har så mycket kvar av barnasinnet ;)

Köpte ju mandelmassa, vit/ljus/mörk choklad, nougat och karamellfärg för att jag skulle kunna göra julgodis så jag började med att göra en varsin gris till min två minsta systrar. Inte super vackra men dom hann knappt se vad det var för någonting innan dom hade hela grisen i munnen ;P

ögon fick dom ju också såklart, men det glömde jag såklart bort att knäppa kort på !


Och till mamma blev det chokladklubbor :)



 

Snö

| Postat i: V.28
Snön fortsätter att bokstavligt talat vräka ner, och ingen är gladare än jag :D

Det ända jag har att gnälla på med snön är att jag inte ser vart det är halt, så jag spänner mig hela tiden när jag går ( eftersom att jag är fruktansvärt rädd för att ramla och slå i magen ) vilket gör att jag får riktigt ont i fötter och ben, men annars så :D


Älskling skottar parkering (;

bilder

| Postat i: V.28
NU GÅR DET ÄNTLIGEN ATT LADDA UPP BILDER!
Förstår inte vad som har varit fel, det verkar ju ha fungerat super bra för alla andra ?! hmm ...


Madrasser, täcken, kuddar osv .. :)



Igår tände vi första ljuset i adventsljusstaken & julpyntade lite här hemma i våran super lilla etta,
ska bli så skönt att flytta !



Försökte mig på ett julpyssel som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig :P haha

första advent

| Postat i: V.28
Idag är det första advent och det är dags för att tända det första ljuset i staken, se på julkalendern och spela bingolotto.

Jag älskar allt som har med vintern och julen att göra, och i fredags fick vi första riktiga snön som ville ligga kvar och när jag tittar ut ser jag att det fortfarande vräker ner, helt fantastiskt är det. Nu är det äntligen VINTER :D Synd bara att jag inte kommer våga åka nå skoter eller någonting i kungsberg iår, men får ta igen det dom kommande åren ;)