Babyvakt

| Postat i: Familjeliv

Från och med inatt ( måndag till tisdag ) sover barnen i sitt alldeles egna rum, och det gick super bra :D båda två sov Hela natten, förutom att Elice vaknade till och hade tappat nappen, och jag vaknade på engång. Har köpt en babyvakt som jag var orolig för att inte skulle fungera på mig eftersom att jag brukar sova så djupt, men det lät precis som om hon låg i samma rum. Gud vilken bra grej, bästa köpet på länge :D


Ett lyckat dop

| Postat i: Familjeliv

Dopet i lördags blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men trots allt var det helt perfekt.

Det började på torsdagen när jag & Johnny var på stan medan farmor Nina hade barnen. Jag försökte hitta någonting att ha på mig, hittade en klänning som det fanns tre kvar av och det var brunkräm på ALLA ? Och jag vägrade köpa en vit klänning med fläckar på ? Letade vidare men hittade ingenting!
På fredags morgonen åkte Johnny och köpte klänningen ändå för att chansa att fläckarna skulle försvinna i tvätten. Den var nedsatt till 99:- och pga fläckarna kostade den oss bara 69:- så det skulle inte kännas så onödigt att chansa ändå ;)
Bakade HELA fredagen, kakor & tårtbottnar. Det var tänkt att ha två tårtor gjorda i långpanna och det gick bra till en början... Hade med mig bottnarna till lokalen för att göra fyllningarna och dekorationen där, eftersom att det var så varmt ute vågade jag inte riskera att tårtorna skulle smälta !
Väl klar med fyllningarna plockar jag fram tårtfat och kollar på klockan, hon är runt 21.00 . Tar tag i den första bottnen och skär bort en bit av kanterna och känner att konsistensen är som skumgummi ???? :O Jag böjer mig fram över bänken och bryter ihop! Börjar till och med gråta ! Hade lagt ner 14 timmar på typ INGENTING !! Johnny kommer och kramar om mig och vi bestämmer oss för att åka hem och jag ska göra vanliga sockerkaks bottnar istället för att få det att gå snabbare. Men dom misslyckades också ???? Jag har väl aldrig misslyckats med en sockerkaka ?? Vi går och lägger oss runt 02 och jag har tappat hoppet totalt !
Det hela slutade med att jag gick till affären på lördags morgonen och köpte tre färdiggjorda bottnar, åkte till lokalen, slängde ihop någonting och halv ett var jag klar och då var det dags att åka till kyrkan !

Har tyvärr inget kort på tårtorna då det blev så stressigt allting :/ men dom gick åt och alla sa att dom var goda så kan känna mig nöjd ändå ! Och fläckarna på klänningen försvann också :D det blev en toppen dag tillslut!


Prellen

| Postat i: Familjeliv

Idag kommer prästen som ska hålla i dopet hit och informerar och planerar :) känns verkligen nääära nu... Som jag längtar, börjar till och med bli nervös ?! Jag vill att känna efter dopet att vi inte hade kunnat gjort det bättre. Hoppas att det blir så !


Vikt & mått

| Postat i: Familjeliv

Som jag sa i tidigare inlägg hade både jag och pappajohnny fel på våra gissningar om hur mycket barnen vägde och hur långa dom var i 5 månaders ålder.

Anton : 7560g & 66cm
Elice : 6710g & 64cm

Dom börjar bli så stora :D


Små hjärtan

| Postat i: Familjeliv

Igår var det dags på ett besök på BVC !

Vi började med Elice så fick Anton sitta ute i väntrummet med pappa så länge. Hon hade växt som attan och både jag och Johnny hade fel på våra gissningar :p
Vaccinationen på henne gick superbra. Hon skrek till och blev lite ledsen men det gick över efter ca 20 sekunder :D
Sen var det Antons tur, han var både hungrig och trött när han gick in så han var sur redan innan jag fick av honom kläderna. Även han hade växt mer än vi trodde :D
Sprutorna var värre för honom än Elice men det gick ändå bra:)
Han var ledsen ( och SUPER trött ) i ca två minuter sen satte jag honom i vagnen och han somnade direkt :')

Feber efter vaccinationen fick dom båda två, Elice igår kväll och Anton i morse och den går väääldigt upp och ner. Men än så länge har den legat som max på 38,5 så inte så jätte hög feber ändå :)


Men trots det så är det full fart på dom ! Jollrar och står i precis som vanligt :)


Rätt dag

| Postat i: Allmänt
Idag är det dags för dom små att vaccineras.
Samma vaccin som förra gången och jag hoppas innerligt att Anton klarar det bättre den här gången.
Båda två var jätte duktiga under själva vaccinationen, grejen var att på kvällen fick Anton feber och det hoppas jag att han slipper den här gången. usch, vad synd det var om honom!

Jag är super nyfiken på hur mycket dom har växt.
Sist vi var dit såg det ut så här :
Anton : 6480g tung & 62cm lång
Elice : 5745g tung & 60cm lång
 
Jag & pappa Johnny har gissat på vikt och längd precis som förra gången, och så här tror vi.
Johnny                                             Linnea
Anton: 7034g & 65.5 cm                     Anton : 6890g & 66.5 cm
Elice : 6478g & 63 cm                        Elice : 6250g & 63cm

Vad tror ni ? :D

Fel dag

| Postat i: Familjeliv

Skulle till BVC idag för mätning, vägning & vaccination... Trodde jag ! Klev upp som vanligt runt 05 och drack kaffe med mannen i mitt liv, Anton sällskapade också medan Elice sov som en stock.
Började tänka på att BVC här hemma har öppenmottagning på tisdagar och tyckte att det var konstigt att jag hade fått en bokad tid en sån dag. Var helt bombis på att jag skulle dit Tisdagen den 17e ?! Kollade bland alla papper och såg att jag hade rätt om datum men inte dagen ! Onsdagen den 17e var den egentliga tiden ;) haha!
Tur att jag alltid kliver upp den tiden, annars hade jag ju blivit knäpp ;D


Hej :D

| Postat i: Familjeliv

Har inte haft en tanke på att skriva någonting här på ett tag nu,
finns ingenting att skriva om samtidigt som det finns jätte mycket att berätta...

Tex som att jag ALLTID har sagt att mina barn Aldrig ska få sova på mage pga riskerna som medföljer, men nu är det oundvikligt. Elice vänder sig på engång man lägger ner henne i sängen, spelar ingen roll vad man gör så hitta hon ett eller annat sätt! Så låt så vara. Hon är ändå ganska "stor" nu.
Anton vände sig också jätte bra ett tag, men nu helt plötligt kan han inte och blir tokig när det inte funkar, har han glömt hur man gör ? Gör barn så ? 😜 haha