Sjukstuga

| Postat i: Familjeliv

Nu var det en hel vecka sen jag skrev någonting och jag kanske kan börja med helgen.
I fredags åkte pappa Johnny och handlade bil och medan han var borta spenderade vi dagen på stan med nathalie och Novelia och kvällen hos Victoria med grillning, super trevligt :)
På lördagen var det dags att inviga nya bilen på SandvikenCruisingen och då fick våra små vara hemma hos mormor :)
Det var fruktansvärt fint väder på söndagen så jag var ute och gick i Sandviken med barnen mest hela dagen :)

I veckan har vi inte gjort så mycket, Johnny började jobba i måndags och det betyder att jag och barnen blir ensamma på förmiddagarna och jag får titta på Den lilla sjöjungfrun som går varje morgon kl : 05,40 och efter det Nyhetsmorgon :D johnny brukar alltid vilja se Vakna Med The Voice, men nu är det slut på det :) hittills har det funkat superbra att vara själv med småttingarna. Mindre bra var att både jag och Johnny blev magsjuka i onsdags, än så länge har barnen klarat sig, men vi är inte helt friska än så vi får väl se. Men vi hoppas hoppas hoppas att dom små slipper :)


Jordgubbar

| Postat i: Familjeliv
Våra två små har fått provat någonting annat än bröstmjölk och ersättning, JORDGUBBE!
Dom fick naturligtvis inte mycket alls, utan jag delade på en jordgubbe och dom fick slicka en gång var och båda två bara skrattade :D hihi, tyvärr blev det inga kort :/
Nästa tisdag ska vi till Bvc och prata om smakpotioner och jag längtar sååå.... :D

Stora tjejen

| Postat i: Familjeliv

Gud vad fort allting går nu. Dom lär sig nya saker nästan varje dag. Nu har Elice märkt att det går att sitta en liiiten stund utan att mamma håller i. Så håller man henne förlänge skriker hon rakt ut och när man släpper koncentrerar hon sig så hon blir vindögd tills man greppar henne igen och då bryter hon ut i skratt! Visst, det är vingligt, men lite träning på det här så kan hon snart själv 😃💖🎀


sen sist.

| Postat i: Familjeliv
Har varit en lucka nu på bloggfronten, det har varken funnits tid eller fantasi nog för ett inlägg.
Men nu ska det bli ändring på det.

Lite uppdatering om hur tvillingarna utvecklas kanske ? :)
Elice blir starkare och starkare i benen, står och sitter helt själv, men balansen är lite sådär så man måste ju såklart stödja, hon är ju faktiskt bara 3,5 månad ;) skrattar Exakt hela dagarna, helt underbart :) Hon är också den som vill ha mest uppmärksamhet, hon ligge gärna inte bara stilla och kikar runt, utan här ska lekas :)
Anton däremot kan tycka att det blir jobbigt när man är på honom för mycket och gosar, han leker en stund men sen vill han gärna vila och bara ta det lugnt ;) Han har hittat på sina stämband, fantastiskt roligt. Han jollrar hellre än att skrattar men ler gör han gärna :)
Han är något ostadigare än syrran i ben och nacke, men han kämpar på !

Dom har ju sagt att vi fortfarande ska tänka på att dom är 3 veckor tidiga så vissa saker kan vi uppfatta att dom är sena med, fast dom kanske till och med är tidiga på visa grejer. Men det är väldigt lätt att glömma måste jag säga!

Matrutinerna har rubbats lite, dom äter mer nu ca 150 ml varje måltid, och nu tar det ungefär 4 - 4,5 timmar innan dom blir hungriga igen. Men inte alltid, ibland kan det vara 3 timmar och ibland 6 !? Det är väldigt olika, men oftast 4,5 timmar.
Vi börjar misstänka tänder också. Dom är väldigt ljusa på underkäken båda två, och har gärna händerna i munnen och gnuggar runt, försöker ge dom bitleksaker men dom förstår sig inte riktigt på dom än ;)

Lilla prinsen

| Postat i: Familjeliv

Vi skulle ha tagit vaccinet på tvillingarna i måndags men sköterskan på BVC var hemma med sjukt barn, så dom blev vaccinerade idag istället!
Dom tog det hur bra som helst, pep till lite bara. Det är två sprutor per barn, ett i varje lår. Andra sprutan gjorde lite ondare på Anton för att han låg och spände sig så där blev det grin i ca 5 sekunder, men annars gick det bra :D

Dom vägdes och mättes och fysatan vad dom växer :D
Anton för två veckor sen : 5435kg och var 58cm lång, och nu 5980kg och 60,5cm lång :D
Elice för två veckor sen : 4505kg och var 56 lång, och nu 5010kg och 57cm lång :D
Stora barn :)

Som sagt gick det bra att ta sprutorna och Elice mår super bra, värre är det med Anton. hängig ledsen och feber :( Lilla vän, hoppas verkligen att han blir bättre snart, för hans skull !


Fotograf

| Postat i: Familjeliv

Jag går och tänker på dopet hela dagarna, som sagt vill jag ha det perfekt men just nu är allt kaos! Vi har inte hittat nå klänningar, vi har inte bestämt oss för hur inbjudningarna ska se ut och dom borde skickas NU ! Och sen vet jag att släkt och vänner kommer att knäppa massor av kort, så kort lösa blir vi knappast. Men jag vill ha någon professionell fotograf så vet ni någon , maila mig gärna [email protected]

Jag vill ha en fotograf som har egen utrustning, någon som har fotat dop förr, helst ska hon/han kunna framkalla bilderna och inte FÖR dyr. Kan hon/han inte framkalla bilderna utan man får dom på ett usb så betalar jag inte lika mycket. Kanske ganska förståeligt ? ;)

Men som sagt tipsa gärna om ni vet någon :D


12 veckor och 5 dagar

| Postat i: Familjeliv
Idag vände sig Elice från mage till rygg och hon kämpade som aldrig förr, hon blev så trött att hon somnade direkt efter.
Vi la Anton på mage och försökte få honom att vända sig också, och ca 5 minuter tog det så vände sig han också :D
Så nu har båda två vänt sig från mage till rygg :D

sprutor

| Postat i: Familjeliv
Imorgon är det dags för vaccination för tvillingarna och det kommer gå hur bra som helst, är inte ett dugg nervös! Det blir jag som tar dom dit då pappan i detta hushåll är lite klen för sprutor ;) Det var även jag som följde med dom på alla sprutor första vecken när vi låg kvar på neonatalavdelningen på sjukhuset efter födseln och jag har inga som helst problem med det.

Dom vaccineras för att skyddas mot hepatit B och kostar 180kr / barn, det var en frivillig spruta som man fick tacka nej till, men det är väl klart att man vill skydda barnen mot så mycket som möjligt, eller !? Så tycker jag iaf. Man gör väl allt för att dom ska må bra och slippa alla otäcka sjukdommar ? :D