Vår första vecka som familj !

| Postat i: Familjeliv
Nu har jag äääntligen tagit mig tid till att skriva ett blogg inlägg och ska försöka hinna med åtminstonde ett om dagen härdan efter, men alla som har barn vet att det kan bli ganska många saker man måste välja bort att göra under en dag då tiden går åt till annat ;) Eftersom att jag har tre veckor att skriva om tänkte jag skriva en vecka i taget, för att det inte ska bli så mycket för mig att skriva och för er att läsa :)

Hur som helst så måste jag börja med att säga att familjelivet är helt underbart. Att se Johnny med dom två små gör mig varm i hela kroppen, hade inte kunnat fått en finare familj! NI ÄR BÄST! <3

En av anledningarna till att jag inte har hunnit skrivit någonting tidigare är bland annat för att vi blev kvar på sjukhuset en vecka. Jag fick stanna på BB de första dagarna för att jag förlorade lite för mycket blod (1500 ml ) under förlossningen och behövde transplantion ( två påsar blod + en påse järn ). Sen hade barnen gulsot vilket gjorde dom väldigt trötta, och det ledde till att dom inte orkade äta ordentligt från mig, så dom skulle sondmatas och det gjorde dom inskrivna på neonatalavdelningen. Så när jag blev utskriven från BB ( Lördagen 9/2 ) fick vi ett nytt ( mycket större & bättre ) rum nere på "neon". Antons provsvar ändrade sig från dag till dag så han fick sola två gånger, en gång på BB och engång på neon, medan Elices värden såg bra ut efter att hon solat engång på BB  :) Och jag kan säga att hon verkligen Hatade "solglasögonen", så tur hon slapp använda dom fler gånger. ;)
Med tiden lärde vi oss att sondmata barnen själva och Antons gulsotsprover gick neråt :D På tisdagen 12/2 fick vi ääääntligen åka hem :D Vi blev iofs inte utskrivna , men vi fick något som kallas "tidig hemgång" och med det får man hemsjukvård. Och med hemsjukvård menar man att någon från sjukvården kommer hem till oss två gånger i veckan och ser till att barnen mår bra.
Den veckan gick vääääldigt sakta, men det gick bra, hade ju pappaJohnny med mig hela tiden, enda gången han inte var där var sista natten! Och jag skulle inte klarat det utan att ha honom där ! usch vad jobbigt det var den natten :/

Det var det jag kom på att skriva, tycker ni att jag har missat nått eller undrar ni något så fråga gärna! Svarar nog på allt :D

våra två små kom äntligen!

| Postat i:
I tisdags ( 5/2 ) kom dom två små som vi länge väntat på ! Vi fick en Anton som vägde 3024g och var 48cm lång & så fick vi en liten Elice på 2304g och var 47cm lång!

vi är fortfarande kvar på bb,
har fullt upp nästan hela tiden så nästa inlägg kommer när det kommer ! :)




tjat tjat tjat

| Postat i: V.37
Förlåt för att jag tjatar, men nu vill jag faktiskt föda!
Nu på engång! Allting har helt plötsligt blivit jätte jobbigt. Benen + fötterna värker mer och mer, klådan på kroppen blir värre och värre, bristningar kommer fler och fler och gör jätte ont, andingen blir tyngre och tyngre och påverkar astman grymt mycket. Ryggen håller på och kollapsar helt och håller, och tröttheten gör att jag mest sover hela dagarna ! Usha,"  nu vill jag ha ut er ! "

Var till barnmorskan idag och blodtrycket hade stigit ytteliggare. Ska på tillväxtkontroll i morgon så får se vad dom säger om blod trycket då, men än så länge ingen äggvita vilket är jätte bra :D

avundsjuk & nyfiken

| Postat i: V.36
Det känns som om alla runt omkring mig får barn hela tiden och jag bara går och väntar och väntar och ingenting händer... Är så himla avundsjuk på dom som skriver på Facebook & sina bloggar att dom ääntligen har fått åkt hem från bb och "ikväll ska vi mysa upp oss i soffan som en familj för första gången".. Hallå ? Jag vill ocksåååå!! NU!

Känner mig super redoinför förlossningen, inte ett dugg nervös. En liten oro finns ju självklart eftersom att det finns u alltid en risk att det uppstår komplikationer, men det är såklart ingenting vi räknar med!
Att jag vill föda nu är nog mest min nyfikenhet på hur dom två små ser ut :P Det känns precis som dagarna innan julafton när man var liten :D

Eftersom att vi inte har trådlöst internet här i nya hemmet än så kan jag inte ladda upp några bilder, men ska försöka fixa det så fort som möjligt ! (:

V.37

| Postat i:

Vecka 37

Kroppen: Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet: Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Vi var till barnmorskan idag och jag börjar bli riktigt obekväm på vågen lär jag säga ;) haha
Jag hade tydligen högt blodtryck, och jag vet inte riktigt vad det innebär !?  Någon som vet vad som kan hända osv ? Hon verkade ju inte super lycklig över det, men det kändes som om hon inte sa så mycket om det för att inte göra mig orolig ?! Vilket gör mig mer orolig, såklart! och smart som man är så frågade man inte henne  !?!? jaja, hon sa iaf att om jag fick någon "ovanlig huvudvärk" eller flimmer framför ögonen under helgen skulle jag ringa förlossningen på engång, och så fick jag en ny tid på måndag för att kolla om det har sjunkit eller hur det ser ut ..
HJÄLP !