Nya skor

| Postat i: Allmänt
Nu har hela familjen köpt nya skor... förutom pappan ?
Han ville inte ens kolla på ett par, han tyckte att han inte behövde några ?
Så jag passade på att köpa två ! haha, nä riktigt så var det kanske inte ;)

Vi var egentligen ute efter en varm jacka åt mig som inte var en stor plufsig dunjacka, utan någonting mindre.
Typ figursydd filtjacka skulle jag vilja ha, men det var tydligen fel årstid för att leta efter en sån nu. Dom flesta var på rea och därmed alla i strl 40/42 ! Passar tyvärr inte mig!
Så när vi inte hittade någon jacka tyckte Johnny att jag skulle kolla efter ett par skor att ha på jobbet!
Tidigare har jag jobbat i ett par platta skor men väldigt tunn sula, typ sommarskor !
Hittade i alla fall ett par skapliga på Stadium för 499kr. tyckte det var ett bra pris för någonting jag bara ska använda när jag jobbar... Jag är väldigt snål när det gäller mig själv och saker jag Egentligen redan har, även om det jag har inte är bra så tycker jag att det är dumt att köpa nytt när jag kan lägga pengarna på någonting jag inte har !?
Håller ni inte med mig ? :P
Men men, dom blev det i alla fall .
Några dagar senare kom snön och då var det dags för vinterskor åt Anton & Elice.
Åkte till Valbo och hittade skor efter Max 5 min.. Skapligt, annars brukar jag kunna gå i flera timmar innan jag är nöjd! ;)

Svart/Gröna Till Anton & Svart/Rosa Till Elice !
 


Och förresten...
Skorna jag köpte till jobbet var också Svart/Rosa, så nu mer matchar jag och Elice ;) 



Medan Johnny stod i kön och skulle betala barnens skor passade jag på att kika en sväng på damsidan. och hittade ett par underbaringar direkt !
Gick ut ur butiken, och innan vi kommit fram till bilen sa Johnny : Sluta var så snål mot dig själv och köp skorna ?
Aaaahmen okej då :D

 

Vår jul i bilder

| Postat i: Familjeliv
 
Vår jul började i åshammar, men "jullunch" och julklappsöppning för Anton & Elice
Blev inte så mycket bilder där eftersom att vi snart skulle vidare så vi ville umgås så mycket som möjligt & inte leka fotograf!

Så en bild ifrån Åshammar bara ! 
( Anton )

Sen vidare hem till min mamma, barnens mormor!
Först var det dags att äta ( Anton & Elice )

Sen öppna julklappar :)
( Barnens Mormor & Anton )

Anton och Elice fick en varsin dagisväska av deras gudmor, min kusin Jenniefer
(Jag & Elice)
 
När kalle var slut åkte vi hem till oss och åt !
(Maten)
Och vårt inte alls så fina pepparkakshus!
( bättre lycka nästa gång )
 

FarsanBaloo smälter maten :)
(Barnens pappa, Johnny)


Julklappsöppning på hög nivå. Anton och Elice fick så mycket julklappar att dom tills slut tröttnade på allt papper och snören och bara ville sitta i knä :P
( Jag & Anton )

( Anton & Elice )

(Jag, Anton, Jessica & Melina)
( Anton, Elice & jag )

(Anton)

(Elice)

(Melina, Barnens tremänning)

(Vi fyra + Anders, Johnnys kusin & hunden Harry)

(Vi fyra. Jag, Elice, Johnny & Anton) 

(Melina & Hennes farmor, Doris. Johnnys moster)

(Anton & Elice)


Tomten kom också :)
(Tomten & Anton )

(Tomten & Elice )

(Tomten & Melina)
(Barnens tremänning)



Som ni ser har Elice tre olika klänningar på sig på julafton, och det hade hon därför att hennes tänder på överkäken var på väg. Ni kan ju gissa om hon dreglade nå ;)

Och igen, vi hade en helt förtrollad jul!

Tråkroliga nyheter

| Postat i: Familjeliv

Anton och Elice somnar nästan alltid samtidigt och nästan alltid vid halv åtta tiden. Har vi folk hemma när dom ska lägga sig brukar dom kunna somna senare, men då beror det på nyfikenhet skulle jag tro ;)
Inte ens när dom var som sjukast i magsjuka , vid vaccinen eller när tänderna var på väg var det något tjafs när dom skulle sova.
Men dom här senaste tre kvällarna vid läggning har inte varit nå roliga för varken oss som föräldrar eller för barnen. Anton har somnat precis som han brukar men ca 40 minuter efter läggning har Elice lyckats väcka honom, hon kommer inte till ro. Ikväll somnade hon inte förrän 21,30 vilket är väldigt olikt henne och så har det varit nu dom senaste kvällarna. Här kommer nyheten. Hon har fått vattkoppor!!! Både bra och dåligt anser jag. Barn i äldre åldrar brukar oftast må mycket sämre än små barn, och de brukar hålla i sig längre så jag tycker egentligen att det är super bra att hon fått det redan nu, för det första för att hon mår bättre av det nu än om några år, för det andra då har hon det gjort, för det tredje så har hon inte riktigt kommit underfund med hur man kliar på kroppen och det betyder då mindre ärr om ens några alls :) menar inte att alla får ärr av vattkoppor men det är ju större risk att få det om man kliar sönder sig.

Det började i torsdags.
När jag kom hem från jobbet sov barnen som små änglar, och Johnny berättade att han hade sett att Elice hade fått massa röda prickar på fötterna. Har misstänkte att hon blivit för varm så han hade bytt sängkläder och låtit henne sova i bara blöja :)

Dagen efter (fredagen) jobbade han, så då var jag hemma med barnen, vaknade runt 07.00 (dom brukar vakna 09.00) bytte blöjor och satte på kläder, då ser jag hennes prickar på fötterna och även att hon hade på rumpan och händerna. Äter frukost och ser att det kommer fler på armarna, alltså inom en tid på 40min.. Väntar ca 30 minuter till och ser att det kommer i ansiktet också. Tyckte det var otäckt eftersom att jag inte sett nått liknade förut och att dom ploppade upp på olika ställen så snabbt, och så många ! Så jag ringde 1177 och rådfrågade och dom tyckte det lät som en allergisk reaktion, fick en akut tid till hc och efter 30 minuter var det dags att byta blöjor och klä på barnen, och då ser jag en hel armé av prickar på båda hennes ben, på yttersidorna. Hur många som helst, blev självklart ännu mera orolig.

Så skyndar mig dit, anmäler oss och får sitta en liten stund i väntrummet tills en läkare tar in oss. Jag berättade att jag misstänkte vattkoppor utifrån vad jag läst och sett på nätet,
men det var typ 10 år sedan jag såg det i verkligheten sist :/

Hon kunde inte riktigt säga vad det var för prickar, men som tur var har vi hc och BVC i samma byggnad så läkaren sprang och hämtade en sköterska som skulle kolla på Elice, och in kommer "våran" bvcsköterska Erika in :D
Läkaren berättar mina misstankar om vattkoppor. Erika kollade ca 10sekunder på Elices ben, sen upp på mig och nickar, "troligtvis vattkoppor" säger hon. "Om Anton får prickar inom några dagar och prickarna blir blåsor eller såriga så kan ni vara helt säkra"
och i lördags fick Anton sina första :)
Elice har över 50, säkert över 100 stycken och Anton har ca 10stycken inte fler.
Tänk att det kan vara så olika! :)

Någon annan med barn som har fått vattkoppor som vill berätta lite hur det var för den/dom ? :) gärna om någon vet någon mer skillnader på små barn och äldre barn som får det :)

Kram
(Blev inga bilder från jul, dom får komma i morgon, bloggar från mobilen nu och bilderna ligger på sustemkameran)


Sent inlägg om julen !

| Postat i: Familjeliv
Hej igen, efter en väääldigt lång paus från bloggandet !
Har haft så mycket att göra runt jul och nyår, har jobbat ganska mycket också.
Den lilla tiden som har funnits kvar har jag velat delat med min underbara familj!

Barnens första jul blev helt perfekt! Som förtrollad.
Vi var först i Åshammar, ett väldigt litet samhälle utanför den lilla staden Sandviken :P Min släkt på min fars sida firar alltid där, så vi var där mellan 13-14.30 åt lite grann och önskade alla en godjul!

Efter det åkte vi hem till min mamma där mina systrar var, Lilly, Smilla och Felisia!
Kollade på KalleAnka, tog en kaffe och öppnade julklappar :)
(fick med mig en skvätt av mammas doppigryta också ;p Johnnys familj äter inte sånt )

Hem till ljuva hemmet vid 17 tiden och här stog barnens farmor och lagade mat och fixade med städningen som vi inte hann med innan vi åkte. Dukade fram allt och precis i tid kom Johnnys släkt. Vi satte oss och åt och baaaraaaa tog det lugnt, precis som en julafton ska vara !
Anders ( Johnnys kusin ) och Jessica ( kusinens sambo ) hade med sig lilla Harry och Elice skrattade varenda gång han sprang förbi. Han är en hund på max 2kg ?  haha
Sen kom tomten och alla barnen ( tre stycken ) satt i knät och tittade för första gången i ögonen på "en riktig" tomte :D Ingen blev rädd! Helt otroligt ! Elice var liiite skeptiskt men var inte rädd eller ledsen :)

Massor av julklappar fick dom från höger och vänster och tillslut var dom så trötta att dom inte ens orkade leka med allt dom hade fått, så vid 21 tiden blev det sängen för dom två små och de flesta gästerna åkte hem då.
Som sagt hade vi en Helt fantastisk jul!
Kommer att skriva lite mer om speciella saker som hände på just julafton i ett senare inlägg, men nu är det faktiskt dags för mig att sova ! Har även lite tråkroliga nyheter att berätta om! 
Ledig i morgon och det ska firas med städning och lång promenix med dom jag delar livet med !

Hoppas er jul har varit bra och om ni har barn att dom tyckte det också :D
God natt ! 

Foton från julen kommer imorgon :)