Jul utan snö ?

| Postat i: Familjeliv
Tre dagar kvar till jul , vi har gröna gräsmattor och plusgrader ? :(
Jag är oftast väldigt traditionell av mig, vilket betyder att man ger bort presenter när nån fyller år, man åker till kyrkan på lucia & skolavslutningar, man köper julklappar ( iaf till barnen i familjen ), man äter julmaten, man dansar kring stången på midsommar osv. osv. Ni fattar !? ;)
Men iår har jag inte gjort nått ???  Har inte köpt en enda födelsedagspresent till någon ( vad jag kan minnas ), dansade inte kring någon stång, såg nog inte ens en ! Missade lucia både på dagis och i kyrkan och någon skolavslutning var jag inte heller på, så vad spelar det för roll om vi springer ute i kortklänning och flipflop i jul ?
KLART DET SKA VARA SNÖ PÅ JULAFTON !?  :'(  Hur landar annars tomten med släden ?

jaja, till det positiva. Vi är strax klar med julklapparna, 20st klara och vi har endast 4 julklappar kvar att handla.
Har även slagit in alla julklappar nu och det känns super skönt att fått det gjort iaf.
Håller på med ett pepparkakshus/kyrka som jag hade hoppats på att bli klar med idag, men ICKE ! får bli i morgon efter jobbet.

Förlåt för dålig bild på granen ! Alla kulor syns mycket bättre här hemma, IRL ! Men på bild var det väldigt svårt att få dom att synas med tanke på att vi har vit vägg, genomskinliga glas och vita kulor och en urusel fotograf ;)


Ja, just det ! Johnny köpte en servettlåda han tyckte att vi skulle ha !
Och jag kunde inte annat än hålla med honom !

 

Wiiehoo ! :D

| Postat i: Familjeliv

Igår stog både Anton och Elice utan stöd, Anton en kortare stund och Elice längre stunder och flera gånger och idag är det inga som helst problem för henne att stå själv ! 
Anton klättrar istället upp i soffan och sätter sig och leker med någonting han inte får ha, till exempel fjärrkontrollen !
Det är så roligt nu, för dom lär sig saker hela tiden. Och då menar jag Hela tiden! Elice lär sig saker som är bra att lära sig, så som att härma ljud, klappa händerna osv. Anton däremot lär sig BARA hyss, som att klättra, peta i kontakt uttag, öppna spisluckan osv ;) haha, men det har också sin charm, det är ju också utveckling 

Kollade min mail igår förmiddags och såg att jag har vunnit en tävling på LindaBloms adventskalender :D En sodastream, hur perfekt är inte det ?!  blev super glad, jag vinner väl aldrig något ?

Idag blir det shopping till julgranen, lite sent ute kanske, men det är en av de grejer som står på schemat idag !
Även, pepparkakshus ( i egen design ) , städa , tvätta och baka julbak står med! Vi får se hur mycket som hinns med, är ju ledig i morgon också :D


Pepparkakor!

| Postat i: Familjeliv
Igår på lucia och allt fick Anton och Elice vara pepparkakor.
Och inte bara det, utan världens sötaste pepparkakor! :)
Mössorna fick inte sitta på i längre stunder, så ni kan ju tänka er hur jag fick hålla på för att få ett bra kort.
Sätta på mössan, fram med kameran, och så tog dom av sig mössorna och om och om igen! Tillslut fick jag i alla fall någon halv skaplig bild! 
Just på bilderna ser dom lite tokiga ut i mössorna, men dom var faktiskt jätte fina egentligen, bara dom hade fått suttit kvar ! :P

Hade planerat att gå på lucia i kyrkan, men som vanligt missar vi allt som är viktigt och gör allt oviktigt istället ! Men vi hade en bra dag ändå :)


 



Paket ! :D

| Postat i: Familjeliv
Fick hem nya bilbarnstolarna idag, och kunde inte bli mer nöjd! Allt var bra med dom! Färgen, storleken, installationen.. Ja, allt! Om det nu ska finnas någonting att klaga på så hade jag velat att ett av de tre vilolägen som finns på dom skulle gått ner mer till ligg läge än den gjorde, men det är inget jag tycker är ett minus, utan det hade bara varit ett extra plus om det gick ;)
 

Stog helt själv!

| Postat i: Familjeliv
Idag stog våran duktiga tjej helt själv, utan att hålla i sig i någonting alls !
Gissa om mammahjärtat värmde ! :D 

Satt på golvet med hennes rygg mot mig, höll henne under armarna och sa, ska vi prova stå lite själv Elice ? Släppte henne ståendes två-tre gånger och hon satte sig ner men så vips stog hon där. Rakt upp och ner stog vår tjej i ca 10 sekunder! Låter kanske inte jätte mycket för er, men för oss som var här och såg det, och veta att hon aldrig stått upp själv förr så hann jag njuta i evigheter av att se henne så duktig! :)

Stolt som attan!

Fick tyvärr ingen bild på henne, men från och med imorgon blir det hård träning, så nån bild ska det nog bli ;) hihi

Har istället några bilder från tidigare idag, när vi åkte in till Sandviken för att se mina små systrars Luciatåg på dagis... men missade det men någon minut :( Jag som så gärna ville se, fota och filma !

Anton har en tendens till att dra ner mössan för ögonen så dom två vackra blå fick vi inte på bild idag!


Moster Smilla ville pussas lite också :D

Alltid lika glad :)
 




 

Belong

| Postat i: Familjeliv
Är helt såld på finallåten från Idol. (Vinnar låten)
Kevin Walker - Belong 
Hur bra som helst. Går den inte på radion, går den på datorn! Finns inte datorn i närheten går den varm i huvudet på mig, och jag går och nynnar!
Jag ville egentligen att Elin skulle vinna, men om man ska jämnföra henne och Kevin på endast finalkvällen så var Kevin helt klart den bästa! Var nog hans bästa uppträdande i Idol någonsin!
Vad tycker ni? :) 


Anton har fått TVÅ fram tänder uppe nu, vilket betyder att han har FYRA tänder nu!?
Nyss var han tandlös vå lille gosse ?? Det går så fort :)
Elice har fortfarande bara två nere, men dom är på G på henne med! dreggel, klia, ännu mera dreggel hela dagarna!

Har ju glömt bort å berätta att vi var i sandviken i veckan och hälsade på hemma hos Sandra och Nicklas vilket var flera månadersen sist, fast vi bara bor 2,7 mil ifrån varandra !??!?!??! sinnes! 

Sandra och Nicklas lilla tös, Lilly :)


Mammas lilla kille dom "petar" på allt !







Och han börjar få "så mycket" hår i nacken :D Iaf mer än han har haft ;)
 

Ica + Julpynt = <3

| Postat i: Allmänt
 

Jag älskar allt som har med inredning att göra, men det senaste året har det alltid varit någonting i större möbelväg jag behöver först innan jag kan köpa alla dessa små detaljer ( som jag älskar ) Men nu äntligen till julen kan man shoppa loss på detaljerna! Små tomtar, blommor, krukor, stjärnor, kransar osv. och bäst av allt, man kan pyssla ihop lite eget också :D Jag är dock Aldrig nöjd över någonting jag har gjort, min sambo tror att det beror på perfektion, men jag vet inte! Om jag nu skulle vilja ha det perfekt, varför kan det inte bara bli det då!?  Aja .. I vilket fall har vi börjat fått in lite små pynt här och där, och mer blir det :D
När börjar ni pynta inför julen ?
Jag börjar alltid att pynta första advent, men inte fullt ut, för vad ska man då göra resten av dagarna innan jul ? ;)
Och när sätter ni upp granen!? Har sett många som har gjort det redan nu! Enligt mig är det lite för tidigt, men pyntet har inga regler ;)

Och på tal om inredning inför jul så måste jag säga att Ica har dom absolut finaste sakerna!?!?!?!?
Jag brukar älska allt på typ, Önska, Trivsamt, Hemtex osv. men Ica tar priset i år! Skulle kunna shoppa i ihjäl mig!?


Har mycket att skriva om i detta inlägg, men för att inte trötta ut er med en massa text ska jag göra en lång historia kort och slänga upp lite bilder istället ! 
 -; Som sagt har vi varit sjuka hela familjen, men nu är vi äntligen friska!
 -; Vi skulle på invigningen av Gävle bocken idag, men kom en kvart försent då vi hade bajsbarn i sängarna i morse och var tvungna att ta en akut tvättid och hann inte bli klara i tid! ;) Men vi han med en runda på stan i blåsvädret vi hade här!
Har ni haft det blåsigt hos er ?
 -; På tal om julpynt så gjorde jag en egen adventsljusstake av en brödform, blockljus och nå konstigt barr jag hittade utanför gården! Av "barret" som blev kvar gjorde jag nån krans som blev för liten för ytterdörren och fick sin plats på toalettdörren istället ;) ( Och nej, jag är inte nöjd )
 -; Vi har börjat lagat egen mat åt små grisarna istället för att ge dom burkmat 3-4 gånger om dagen ( 12kr / st x2 ) Ni kan ju tänka er vilket matkonto dom har haft ;)

 
 
 
 
 
 

Stjärnorna på fot som vi egentligen skulle ha i vardagsrums fönstret satte vi in i sovrummen,
en i vårat och en i barnens rum. Fick en ny idé om vardags rummet ;)
 

Och denna bild har ingenting med julen att göra, men jag var bara tvungen att visa vilka fina kakburkar dom har på .... ICA :D En av fyra i sortimentet, jag ska bara ha en av dom och sen finns det en stor lika dan fast för bröd! :D Urtjusigt blir det !
Och vår älskade radio som går hela dagarna i köket på låg volym är helt underbar! Ca 149:- på Clas Ohlson och det är bland de bättre köpen vi har gjort :)


Och ja, jag vet! Bänkskivan är hemsk, men bor i en hyresrätt och har inte planerat att stanna här länge så nå pengar på en ny bänkskiva är inte att tänka på, men kom gärna med tips om ni vet någon bra butik med stort urval av laminat ! :D

Kramkram!