Snabba bullar utan jäst!
| Postat i: Familjeliv
3.5 tsk Bakpulver
100 gram Smör / Margarin
2,5 dl Mjölk
0,5 dl Socker
1 msk Ljus Sirap
1 krm Salt
2 tsk Kardemumma, malen
7-8 dl Mjöl
Fyllning
50 gram Smör
0,5 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
1 msk Kanel
Pensling & Garnering
1 st Ägg
Pärlsocker
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg ut 20 bullformar på en ren plåt.
Smält smöret & blanda i mjölken.
Tillsätt salt, socker och kardemumman.
Blanda mjölet och bakpulvret i "egen bunke",
och sen ner i mjölkblandningen.
Arbeta degen väl, gärna med maskin, eller en stark karl som hjälper dig att knåda ;)
Degen ska vara smidig att jobba med utan att vara torr.
Kavla ut degen (formen bestämmer du själv, men jag gillar fyrkantig) på ett mjölat bord.
Blanda smöret och vaniljsockret och bred sedan ut på degen.
Ös över kanelen och strösockret.
Rulla i hop degen och skär upp i ca 1½ cm tjocka bitar.
Lägg bullarna i formarna, pensla med ett uppvispat ägg och strö sedan över pärlsockret.
Grädda 10-15 minuter, tills de fått en fin färg!
Och vips... på ca 25 minuter har du fått bullar som i vanliga fall tar flera timmar att göra ordning! :D